Yard sale

Onze derde dag is aangebroken en tot dusver zou ik het gevoel als relaxt omschrijven. Super vriendelijke mensen, weinig stress en haast (alle auto’s stoppen per direct als je waar dan ook de straat wilt oversteken (met kinderwagen)), mooie groene natuur, schoon en een prima ritme. We liggen nu 15min.voor op het Nederlandse ritme 🙂

We verblijven nu in een guesthouse aan een binnenlands zoutwater meer. Andere gasten zijn overrijpe backpackers en vrouwen met korte pittige kapsels… oké en stelletjes… Flora steelt natuurlijk de show (positief).

img-20160910-wa0004

Roadtrip part 1

Gister zijn we van Halifax naar Cape Breton gereden. We namen de toeriste route (#7) langs de kust en door kleine dorpjes. Al reden we langs de Atlantische Oceaan, het voelde niet zo enorm door de vele eilandjes die voor de kust liggen.

We hebben ons verbaasd dat in elk dorp wel een yard sale (garage sale / rommelmarkt in je tuin) gaande was. In één dorp was het zo’n gekkenhuis dat het zelfs een file veroorzaakte! We werden verleid om opzoek te gaan naar Jatzee, maar besloten onze focus te houden. We vinden hopelijk snel dobbelstenen!

Andere opvallendheden:

  • Bouwvakkers die vrij zijn, of door de stad lopen, houden veiligheidsschoenen, -bril, -hesje en -helm aan en op. Hilarisch
  • Veel kerken!
  • Veel oversized of gespierde mensen (voorbibsen in leggings 😮 )
  • Een bepaald type stoel die je overal ziet (foto volgt)

Vandaag staat onze eerste echte hike op t programma. Beetje bewolkt, maar prima temp. Gister al een kleine test wandeling gemaakt.

img-20160910-wa0002

 

 

Advertisements