Wild life

De gebruikelijke dieren die je op een gemiddelde vakantie tegenkomt, hebben we hier ook gezien: krekels, spinnen, eekhoorns, vogels… Maar je kan in Canada ook bijzondere dieren tegenkomen zoals beren (bruine beren in het oosten) en Moose (rendier).

img_20160911_103733

Op onze eerste hike, Salt Mountain voor de kenners, gingen we zoek naar Balt Eagels, maar werden we binnen de eerste meters verrast door een voetafdruk… Na het raadplegen van “experts” is onze conclusie dat het een beer moet zijn geweest. Geen paniek, beren zijn conflict vermijdend, we hebben ons goed ingelezen wat te doen en een berenbelletje gekocht.

img-20160912-wa0000

Onze tweede hike was op de Cabot trail. We hebben maar een klein stukje hiervan gezien, super mooi! En succesvol, want we mochten een medium size Moose van best dichtbij bewonderen. Wat een grappige kop hebben die beesten toch!

img-20160912-wa0008

In memory of

Helaas ook redelijk wat roadkills zoals vossen, wasbeer en stekelvarken. En een gestrande walvis.

Gister hebben we ook het verdrietige nieuws gehad, dat Kwen is ingeslapen. Het ging al niet zo goed met haar en onze lieve buren hebben haar een rustig uiteinde gegeven.

Camper

Naast al het dierennieuws, hebben we ook onze eerste nacht de camper doorgebracht. Luxe is hij zeker en best fris ‘s nachts!

Advertisements