Off season

September is buiten het hoofdseizoen, dat wisten we. Maar ook bekent om de Indian Summer (de mooie herfstkleuren) en daarom hadden we niet verwacht dat er al zaken dicht zouden zijn. Zo bleek een camping al dicht, een eettentje en winkeltje op de camping dicht, en gister hebben we “wild gekampeerd”. Mt Carleton Provincial Park was open tot 20h, alle campsites waren gesloten, maar we mochten wel op de parkeerplaats overnachten. Dan merk je eigenlijk pas echt de voordelen van een camper.

Een mooie hike gemaakt in het park. Niveau “difficult” en een kaartje waarvan de afstanden totaal niet klopte. Dit keer weinig beesten, alhoewel we hoefjes en ander bewijs van hertjes hebben gevonden.

Quebec

We zijn vandaag de 3e provincie binnen gereden. En zoals de naam doet vermoeden zijn we in het Franstalige gedeelte van Canada. Tot heden hebben wij ons in ons beste Frans kunnen redden of werd er goed en enthousiast Engels gesproken. Mijn Frans is helaas niet goed genoeg om te ontdekken hoe anders het tov het Franse Frans is… grappige plaatsnamen levert het wel op!

img_20160918_111521

Onderweg ook veel van de houtkap industrie gezien en ook “stenen”huizen. Vaak plakstrips of andere nepperij. Mag de pret niet drukken. We hebben er vandaag zelfs een uurtje bij gekregen (andere tijdzone)!

Voor wie zich afvraagt waar we ergens zitten: op de blauwe stip, morgen aan de andere kant van het water.

img_20160918_213446

 

Advertisements