Zon, een bui en 100.000.000 sterren

Als een echte Hollander betaamd moet ik ook wat over het weer zeggen. Echte nazomer in het kort. Iets langere versie is dat we overdag vaak zonnig weer hebben en een graad of 20 en ‘s nachts was het 15 en is het nu zo’n 10 graden. Afgelopen nacht was het 11 graden, brrrr. Maar we stonden dan ook wel op een schitterend plekje.

Dit gebied is ontstaan door een meteor, hoe het precies zit, moeten we nog even checken op Google earth. Voordeel van het laag seizoen was dat we overal in het park mochten staan en er geen andere kampeerders leken te zijn. Dit bracht ook een prachtige heldere nacht met vele sterren, satellieten, vliegtuigen, planeten en vallende sterren.

Noordelijker komen we niet

We kwamen van een heel andere plek: Park Saguenay. Hier hebben we een hike gemaakt waar we “veel” andere mensen zijn tegengekomen. Ja, het was een mooie tocht, en de fjorden zijn een toeristische trekpleister, maar veel mensen zullen de tocht ook gemaakt hebben voor het Maria beeld. Deze tocht was namelijk onderdeel van een Canadeese mini “Santiago de Compostello”. Nee, ik verzin het niet, het stond echt op een bordje.

De hike begon voorspoedig maar precies op de top (gelukkig net na het voeden) kregen we een bui op onze dak! Flora leek er de grootste lol in te hebben en wij wrongen ons in bochten om haar droog te houden (gelukt!)

img_20160920_080412Als je dan op de camping komt en je ziet de andere vakantiegangers druipend naast hun tentje staan dan voelen wij de luxe van de camper! Zo kan flora gewoon in bad.

Ondertussen zijn we afgedaald naar de bewoonde wereld (dus weer wifi) en zitten we op een camping waar alle vaste gasten golfkarretjes hebben om zich te verplaatsen. En zo groot is deze camping ook niet (voor de kenners: kleiner dan De groene oase en ongeveer net zo groot als Rivo Torto)!

 

Advertisements