Follow the sun

Het laatste bericht kwam uit het Mont-Mégantic park ten zuid-oosten in de Quebec provincie. Mooi klein park, zeer kindvriendelijk en volgens de LP (reisgids) gegarandeerd wild life spotten. Wij hebben de meest toegankelijke wandeling (je kunt het geen hike noemen) met de gratis kinderbuggy gemaakt. Geen dier gezien! Wel hoefjes en mooie bomen en planten.

IMG_20160922_154952.jpg

Bij het vertrek was het toch prijs! En werden we beloond door twee kastanje bruinen herten! We reden door naar Montreal en hebben daar het Biosfeer museum bezocht.

img-20160929-wa0007

Interessant, maar vooral veel mooie beelden van de natuur. Hoofd boodschap: geniet van de natuur, dan ben er vanzelf zuinig op. En dat merken we hier ook. Aan de ene kant biedt de natuur grondstoffen (hout, olie) en toerisme, maar dat schaadt de natuur ook. De gemiddelde Canadees houdt ook erg van de natuur: Op zoveel erven staat een camper of caravan, wat toch suggereerd dat er flink wordt gekampeerd.

Na het museumbezoek was het al 17h en met Flora’s schema heb je dan nog een uur voordat het avondritueel begint. Dus wij probeerde de befaamde overnachtingsplek Walmart uit. Deze alles winkel (soort jumper, zeeman, blokker, aldi mix) ziet campers als goede klanten en biedt één overnachting op de parkeerplek aan. Er zijn zelfs allerlei websites om deze plekken met reviews te vinden! Met ook beperkt gratis internet van de Walmart hadden wij een prima nacht.

Zomer gevoel
Het Aloquin park stond op ons lijstje maar we moesten nog een tussenstop maken. Het weerbericht bracht ons via Thousand Islands (veel eilanden in een groot meer, waar vaak te grote huizen opgebouwd zijn) naar Prince Edward County. Dit schiereiland staat bekend om zijn duurzaamheid, biologische producten en wijn (en dus aangenaam klimaat). En we hadden prijs! Zelfs een duik* in het meer kunnen maken!

*je kent het wel, beetje fris water, onduidelijke ondergrond, kriebel plantjes… Dus je duikt niet maar gaat heel voorzichtig te water 😉

Grot
De dag erna hebben we het eiland verder verkend. Daarna lieten we ons weer gidsen door het weer een kwamen we uit in Warsaw Cave Park. Mooie natuur weer, maar nul faciliteiten. Zoals de naam al zegt zijn hier grotten te vinden. Met een baby zijn deze beperkt toegankelijk en als wereldreiziger moet ik toegeven dat ik spannendere grotten heb gezien. Daarentegen was de omgeving wel super mooi. Misschien wel een van de mooiere bossen, door de openheid, diversiteit aan planten. Ook een kleine hike gemaakt en zelfs een stekelvarken gespot!

Toronto
Het Algoquin park hebben we niet meer gehaald. Met een overnachting dichtbij Toronto hebben we vandaag de camper ingeleverd en zijn we warm ontvangen door May en RJ. Morgen gaan we down town!

Nog maar een 3 nachten!

 

Advertisements